Z možem sva mnenja, da je vsake toliko pač potrebno poskrbeti za romantiko. Ne povezujeva je z denarjem in ogromno časa, a vseeno si včasih privoščiva romantičen izlet ali pa vikend. V četrtek spakirava, pripraviva malico, v petek po službi vrževa v avto torbo ali dve in že sva na poti.

Ker izjemno rada presenetiva drug drugega s kakšno posebno nastanitvijo, me je mož letos za rojstni dan presenetil z rezervacijo najinega prvega botela. Beseda je sestavljena iz angleških besed "boat" in "hotel". Ladja in hotel obenem. Krasno, saj nisva ravno ljubitelja klasičnih ogromnih hotelov, v bližini vode pa se vedno dobro počutiva. In tokrat bova kar spala na njej.

Botel Dunajski pivovar na Donavi, v ozadju pa grad.

Če ste pomislili na morsko bolezen, so vse skrbi odveč. Botel je popolnoma stabilen in na njem ne boste imeli občutka, da ste na ladji. Še posebej, če v kabini zagrnete zavese. Če boste večino bivanja preživeli na terasi in zrli v tok reke, pa se najbrž zna pojaviti kakšna slabost.

Nastanitev Dunajski pivovar se nahaja torej na reki Donavi, blizu Starega mosta in stolpa UFO. Na ladji so botel, pivovarna, restavracija in bar.

Most na ladjo, v ozadju stolp UFO.

Vse kabine so poimenovane z mesti, ki ležijo ob Donavi. So izjemno udobne, preproste in klimatizirane. Vsebujejo tudi minibar, sef in zasebno kopalnico. V javnih prostorih je na voljo brezplačen brezžični internet, le nekaj korakov stran je brezplačno parkirišče. Recepcija je odprta 24 ur, vrata pred njo in vrata na mostu so ves čas zaklenjena, odpirate jih lahko s kartico, ki je tudi ključ kabine.

Soba s pogledom na Donavo in grad.

Nekatere kabine imajo balkon z mizico in stoloma, tako boste lahko uživali v razgledu na reko in grad. Pogled je možen tudi skozi simpatično ladijsko okno v kopalnici. Tudi ob zaprtem balkonu boste lahko slišali tok reke, vsake toliko kakšno večjo ladjo, ki bo peljala mimo in pa pljuskanje valov, ki jih bo ustvarila.

Ladijsko okno v kopalnici, pogled na reko in grad.

Zelo blizu botela sta park in Aupark nakupovalni center, stolp UFO z restavracijo in prekrasnim razgledom, katedrala Sv. Martina, Glavni trg, Vrata Sv. Mihaela in Bratislavski grad. V centru mesta je precej restavracij, kavarn in trgovin z zdravo prehrano. Tudi veganska ponudba je na voljo.

Center Bratislave.

Bratislava ponoči ima pač svoj čar. Baje je tudi mesto dobrih zabav, o tem pa vam žal ne znam povedati več. Najina Bratislava je bila namreč romantične narave, pa tudi drugače se ne udeležujeva tovrstnih zabav. Če ste sami ljubitelji le teh, pa je Bratislava zagotovo mesto za vas.

Botel, Donava in grad ponoči.

Prelep grad sva ves čas gledala od daleč, naslednjič pa ga morava obiskati. Pa tudi restavracijo UFO. Zunaj je preveč pritiskal mraz in pihal veter, kabina in restavracija pa sta bili tako prijetno topli in domači.

Osvetljen grad nad reko Donavo.

Ugotovila sva, da naju Bratislava spominja na Maribor. Na levem bregu reke je center mesta z gradom, na desnem pa industrijski del. Tudi Bratislava daje vtis prijetne domačnosti, a kljub podobnostim je več kot vredna obiska. Zagotovo se še kdaj vrneva, pomladi ali poleti.

Resnično vam priporočava romantičen potep po Bratislavi, še posebej pa simpatično nastanitev na Donavi. Mogoče pa presenetite nekoga in si ustvarite kup lepih spominov!

Pogled z ladijskega balkona...