Lahko bi rekla, da že tradicionalno vsako leto nakupiva božična darila za tiste, ki jih resnično potrebujejo. Nekajkrat sva nakupovala za brezdomce, za otroke, bila sva del projekta Božiček za en dan, letos pa sva nakupila darila za zavetiščne živali.

Želim si, da bi s to lepo tradicijo nadaljevala še leta in leta ter da se je naleze še kdo, saj je resnično potrebno tako malo, da pričaramo nasmehe na obrazih in gobčkih.
In ljubezen, ki jo delimo, se vedno vrača!

Za obisk zavetišča si raje vzemite dovolj časa, da boste lahko poklepetali z vsemi, ki so željni družbe. Ali božanja. Ali kot v primeru tega črnega lepotca – klepet in božanje.

Zagotovo bi bil takšen obisk všeč tudi vašim otrokom. Mogoče vse to postane vaša nova družinska tradicija, ki je zagotovo lepa popotnica za njih. Mogoče nekega dne odpeljete iz zavetišča kosmatinca in mu polepšate življenje, on pa ga polepša vam.

Čakanje na topel in ljubeč dom.

Če bo to vaš prvi obisk zavetišča za živali, boste po vsej verjetnosti več kot presenečeni ob vsem navdušenjem, ki vam ga bodo pokazali kosmatinci. Deležni boste vsega – lajanja, skakanja, stokanja, cviljenja, prosjačenja za božanje, prosjačenja za hrano...

Veselje ob obisku.

Podarjena darila in obisk vam bosta napolnila srce. Res pa je, da je na trenutke težko opazovati nebogljena bitja, ki čakajo na topel in ljubeč dom, nekatera že več let. Pravtako se je težko odpeljati stran od njih.

Veliko ljudi sočustvuje z ljudmi in živalmi, ki potrebujejo pomoč. A žal tolikokrat slišimo izgovore v smislu, da ubogih in trpečih pa že ne bi rad gledal. Da je pretežko. Da ne morem obiskati nekoga v bolniščnici in ga gledati takšnega. No, na izgovore te vrste sem pa od nekdaj imela hudo alergijo!

V takšni situaciji, ko nam je hudo, se raje vprašajmo, kako hudo je šele pomoči potrebnim!

Posodica za hrano... če imaš kaj zame.

Ne pravim, da sem z enim dejanjem veliko spremenila. Se pa trudim. Malo tu. In malo tam. Tudi ta darila so bolj skromna, verjamem pa, da bodo komu polepšala dan. Nekaj hrane in priboljškov za pse, nekaj za muce in par odejic.

Božična darila za zavetiščne živali.

Loni je prispeval svojo rabljeno blazino, prav pa jim bodo prišle tudi rabljene brisače.

Tudi rabljenih brisač bodo veseli.

Na božična darila je skrbno pazil naš Loni. Vsakič, ko sem se jim približala, se je smukal okoli, še posebej pa se je nastavljal objektivu. Kmalu sem opazila, da posebno pozornost posveča točno določeni konzervi. Vsake toliko jo je vohal in lizal, nekajkrat jo je tudi prevrnil. Ni bilo druge, kot da postane njegova. Tudi on je dobil dve odejici. V zahvalo za varovanje daril.

Nekdo mora paziti na darila...